Vad vore världen utan...

...en pappkasse?!? Världens billigast leksak, kanonbra när jag leker kurragömma med styvsyrran. Här har jag legat ifred hela dagen. Jag hoppade i när styvmatte åkte till jobbet i morse och sussade gott i kassen när styvhusse kom hem några timmar senare. Styvlillmatte som varit hemma hela dagen för sin onda rygg har inte sett mig alls. Kanske kan bli en ny favoritplats...jag får se...jag får ju vara ifred iallafall.


Något är fel...

...har mina aningar om att det är något knas med denna bild...



...kan du hjälpa mig och hitta fel?

En egen hörna...

...här hittade styvmatte mig nu på morgonen. I min alldeles egna hörna på altanen, riktigt gott med en egen hörna - ingen styvsyster som är på hela tiden, ingen styvhusse som skäller, ingen styvlillmatte som tycker man ska leka och ingen styvmatte som är framme med saxen konstant. Ni ska se min päls...inte kul...fast just nu trivs jag bra och vill inte in!


Inga mer fästingar...

...loppor eller löss...nu har jag fått en droppe FrontLine Vet i nacken! Så nu ska de låta bli mig!

Inne i värmen igen...

...eländiga snö och regn...inte kul att vara ute nu. Bäst att hålla sig inne så jag slipper den där handduken - den är inte rolig. Jag har hittat min plats igen...gissa vem som ger mig "onda ögat"....jo, styvhusse! Det är ju hans favvestol. Vem bryr sig...inte jag...det är bara att fortsätta putsa pälsen och nonchalera hans blickar.


Vilket mästerverk...

...se vilket "fågligt" byggande och formande. Snacka om naturens byggmästare - på några få dagar skapades detta tjusiga verk inne i vedboden.




Fast det saknas någon som häckar däri...och jag - kan ni tänka er...JAG?!?! misstänks ha något med det att göra?!


Så tokigt det kan bli…

…när man tror att man gör ett fynd på auktion. Idag var styvföräldrarna på auktion och såg hur en dam ropade på ett par tjusiga fönsterlampor i kristall - trodde hon. När hon betalat de 100 kr, ropades lamporna ut och hon hojta

 – ”Stopp, de där har jag ju precis ropat in och betala för!”

 –”Nä, det var hörnskåpet där borta du bjöd på”, svarade auktionisten.

 Vad gör man?



Här hemma står det ett nytt litet soffbord i "nya delen", inropat för 50 kr. Det gamla bordet eldade familjen upp förra julen... undrar hur länge detta får stå utom fara...


Katthäng....

...styvsyrran poserar i hängstolen förra sommaren...undrar om hon gillar den lika mycket i år. Imorgon ska altanen städas av familjen, får hoppas det blir en hörna för oss fyrbentingar.


Solkatt...

….det är vad jag är…efter några dagar sittande i solen så känns det helt rätt. En solkatt kan vara både olycksbådande och komma till räddning. Själv är jag bara bländande! En dag till i solen och en härlig känsla av att få rulla sig i gruset. Som jag har längtat…



En annan som försöker blända är ”styvsyrran”. ..


Vem bryr sig?

Att inte bry sig det minsta om nåt är en katts naturliga läggning. Tur att styvfamiljen inte har samma läggning - att inte bry sig om mig. Så fort jag visar mig börjar de prata, klappa och gosa med mig...ok, det är skönt, men inte hela tiden - kan de inte förstå det? Fast de ger mig mat, jag har ett varmt hus att komma in i, så "gos-snacket" får jag ta.



Annars har det inte varit så mycket...jag springer ut och in, är iväg någon dag och kommer hem för att äta.
Fast nu tänker jag sitta här i solskenet i en vecka eller så, och sedan tror jag att jag är nöjd.

Det finns inte bara en av mig...

...det finns fler som behöver nya familjer. Se på Gotlands Katthems hemsida...



http://md2.peekaboo.se/www.gotlandskatthem.se/index.pab

Många polare där som letar efter kärleskfulla hem.

Fästingar, fästingar...

...att de är många det vet jag! Och jag kan inte hjälpa att de sitter där i gräset och lurar på en. Att de sedan attackerar mig och biter sig fast under pälsen - det kan inte jag hjälpa. Ändå får jag skäll när jag kommer in och de jag bor hos måste plocka bort mängder av de.

Fast nu fick det vara slut på det - styvmatte ska köpa fästingmedel och "putta" i nacken på mig. Hoppas det hjälper! För jag vill ju så gärna gosa och mysa med de nära och kära.

Fiskafänge...

...styvhusse kom precis från sjön... två rensade sikar och en lax. Inte för att jag bryr mig om det, jag nosade lite på de och gick därifrån. Lite skillnad från katterna förr sade styvhusse - då för många år sen var katterna som tokiga i fångsten han kom hem med. De kunde höra på kilometers håll att han var på väg hem med fisk. De var nog inte kloka då - katterna...fisk som mat...nä, mat är ju små bruna kulor...OBS! jag tänker inte på harpluttar.


RSS 2.0